Madam  Pia a/p Munusamy's photo

Madam Pia a/p Munusamy

From Kolej Vokasional Setapak, W.P Kuala Lumpur

Nominated by Mohd Amirul B. Mohd Yusof

Beliau adalah seorang guru berdedikasi tinggi dan sangat sporting. Sifatnya yang peramah ,penyayang dan suka mengambil berat tentang pelajar lain sangat disukai.Pakaiannya simple dan beliau jarang berpakaian cantik dengan alasan ,'Simplicity is the Best'.(saya salin dari Diction Attack kelas saya'.

 

 Pernah berlaku satu berlaku satu insiden apabila rumah sukan Merah acara tarik tali hampir kalah   kerana pelajar-pelajarnya kurang bersemangat. Pada masa itu , Madam Pia demam dan sedang berada di bilik guru kerana tidak tahan cuaca panas. Namun , kerana mendengar rintihan pelajar dalam group sukan Wats App, Madam Pia sanggup turun ke padang biarpun kurang sihat dan memberi motivasi kepada kami agar menang . Kata- kata beliau sentiasa diingati.' Menang kalah , don't care' . Do your best , and god will deal with rest'.Dia ketua rumah sukan pada masa itu. Dengan gelagat lawaknya , memegang singa sambil menari, dia bercakap. ' You can do it'. Semua pelajar bangkit dengan semangat dan akhirnya mereka menang tanpa disangka.Yang lawaknya , Mdm Pia yang demam , pun melompat sekali. 

 

Yang paling saya suka padanya ialah kata-kata motivasinya kepada rakan sekelas kami.'Nothing is Impossible'. 'Jika anda yakin, maka anda akan berjaya'.Tiada benda yang tidak diekplotasikan oleh cikgu ini.Dari sukan , Koir , Choral Speaking , Kelab Aerobik atau kelas Bahasa Inggeris , para pelajar akan bangkit belajar bersamanya . Perwatakkannya yang menarik sentiasa menarik pelajar agar menjadi positif dan aktif. Dia sentiasa senyum biarpun selalu sibuk dengan banyak tugasan nya. 

She is the best teacher I ever study with . Hope she happy always.Best class teacher award too.

Back Back